Over het unieke concept

Geschiedenis tot aan WO2

Het unieke karakter heeft het hotel te danken aan haar geschiedenis. Het hotel is gebouwd op een fundament van 5 zogenaamde lashbakken die oorspronkelijk van het Amerikaanse leger waren en aan de oevers van de Mississippi in de U.S.A. zijn vervaardigd. Ze zijn opgetrokken uit een zeer sterke composiet van kunststoffen en een nylon honingraatvulling. De kunststof moest ervoor zorgen dat er geen mijnen of bommen aan de wanden konden kleven. Samen met een lading oorlogsmateriaal zoals tanks en kanonnen zijn ze over de oceaan naar Rotterdam geduwd. Deze bakken zijn aangeschaft door de gemeente Rotterdam en neergelegd op de huidige locatie. Aan één van de bekendste architectenbureaus werd opdracht verleend om er een museum van te maken.

Schepen van verre landen

Het museum met de naam ‘Schepen van verre landen’ heeft 5 jaar bestaan voordat het werd wegbezuinigd en er een kantoor van de ‘Wijkontwikkelingsmaatschappij’ in werd gevestigd. Ook deze maatschappij verdween en het museum werd verkocht aan ‘Steingoed Ontwikkeling’ die er na verschillende pogingen, uiteenlopend van een cultureel centrum tot aan feestzalen en een brouwerij, uiteindelijk in 2008 een hotel van heeft gemaakt. Fun-fact: H2otel staat inmiddels bekend als "het hotel met de tent voor de deur".

De metamorfose

De metamorfose van museum naar hotel gaf wel wat uitdagingen. Een hotel met 48 kamers is een stuk zwaarder dan een museum met een twintigtal kleine bootjes zoals prauwen en kajaks. Om het drijfvermogen te vergroten met circa 1,2 miljoen kilo zijn er holle elementen aan de onderzijde van het hotel aangebracht, wat nu nog te zien is aan de loopplanken rondom het hotel. Dit werk is uitgevoerd door duikers, wat een spectaculair beeld heeft gegeven tijdens de uitvoering.

Het drijvende boetiek hotel

Nu is H2otel het drijvende boetiek hotel in het centrum van Rotterdam. H2otel biedt u een plek waar u zich kunt terugtrekken in een huiselijke en geborgen omgeving. Wij zien het als onze missie om er voor te zorgen dat u zich helemaal thuis voelt en dat het u aan niets ontbreekt. Zowel de vrijetijdsreiziger als de zakelijke reiziger zal snel verknocht raken aan de persoonlijke service, geweldige ligging en passende faciliteiten die H2OTEL biedt.

Wil je meer weten?

Meer weten over ons hotel in Rotterdam? Neem vandaag nog rechtstreeks contact met ons op om u te helpen bij het boeken van uw volgende reis naar Rotterdam. Ons team H2OTEL in Rotterdam staat voor u klaar.