1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Over ons

H2OTEL bestaat uit 5 zgn. lashbakken die oorspronkelijk van het Amerikaanse leger waren en aan de oevers van de Mississippi in de U.S.A. zijn vervaardigd. Ze zijn opgetrokken uit een zeer sterke composiet van kunststoffen en een nylon honingraatvulling. De kunststof moest ervoor zorgen dat er geen mijnen of bommen aan de wanden konden kleven. Samen met een lading oorlogsmateriaal zoals tanks en kanonnen zijn ze over de oceaan naar Rotterdam geduwd. Deze bakken zijn aangeschaft door de gemeente Rotterdam en neergelegd op de huidige locatie. Aan één van de bekendste architectenbureaus werd opdracht verleend om er een museum van te maken.

Het museum met de naam ‘Schepen van verre landen’ heeft 5 jaar bestaan voordat het werd wegbezuinigd en er een kantoor van de ‘Wijkontwikkelingsmaatschappij’ in werd gevestigd. Ook deze maatschappij verdween en het museum werd verkocht aan ‘Steingoed Ontwikkeling’ die er na verschillende pogingen, uiteenlopend van een cultureel centrum tot aan feestzalen en een brouwerij, uiteindelijk een hotel van heeft gemaakt. Het hotel bestaat sinds juli 2008 en begint het in het Rotterdamse bekend te worden als het hotel met de tent voor de deur.

De metamorfose van museum naar hotel gaf wel problemen. Een hotel met 49 kamers is een stuk zwaarder dan een museum met een twintigtal kleine bootjes zoals prauwen en kajaks. Om het drijfvermogen te vergroten met circa 1,2 miljoen kilo zijn er holle elementen aan de onderzijde van het hotel aangebracht, wat nu nog te zien is aan de loopplanken rondom het hotel. Dit werk is uitgevoerd door duikers, wat een spectaculair beeld heeft gegeven tijdens de uitvoering.

In 2017 is de inmiddels 23-jarige Jan-Willem Janssen eigenaar van H2OTEL geworden. In het Algemeen Dagblad verscheen daarop een interview met onze piepjonge hoteleigenaar: