1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

North sea Jazz 2016

 

 

Het North Sea Jazz Festival is een jaarlijks festival dat in het tweede weekend van juli wordt georganiseerd. Tot en met 2005 vond het festival plaats in het World Forum Convention Center in Den Haag toentertijd Congresgebouw geheten; vanaf 2006 wordt het gehouden in Ahoy te Rotterdam. Sinds 2013 draagt het festival officieel de naam Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival.

 

Het driedaagse festival werd opgericht door Paul Acket, zakenman en jazzliefhebber, die in de jaren zestig een vermogen had vergaard met de muziekbladen Muziek Express en Popfoto. Toen Acket zijn bedrijf in 1975 verkocht, was hij in staat het North Sea Jazz Festival zelfstandig te ontwikkelen en sponsoren.

 

Het festival is sinds de oprichting uitgegroeid tot een omvang van vijftien podia, 1200 artiesten en meer dan 23.000 bezoekers per dag. Naast optredens van bekende namen als Miles Davis, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Lionel Hampton, Eric Clapton, Herbie Hancock, George Benson, Van Morrison, Erykah Badu, Candy Dulfer, Steve Coleman, Nat Adderley, Ibrahim Ferrer, Alicia Keys, Al Jarreau, B.B. King, Wynton Marsalis, Trijntje Oosterhuis, Jamiroquai en The Zawinul Syndicate biedt het North Sea Jazz Festival ook nieuw talent een podium om door te breken. Enkele namen van artiesten die op het North Sea Jazz Festival voor het eerst werden geïntroduceerd aan het Europese publiek zijn: Shirley Horn, Tania Maria, Roy Hargrove en Rachelle Ferrell.

 

Klik hier voor de officiele website en programma.